Behandlingsmetoder


 

Vid förstagångsbesöket görs en undersökning av dina besvär. Utifrån fynden avgörs vilken typ av behandling som blir aktuell. Finner man ett område med nedsatt rörlighet blir det en behandling som ökar rörligheten, mobiliserande behandling.

  

Finner man en ökad rörlighet i ett område, är det stabiliserande träning som gäller, oftast i kombination med smärtlindrande manuell behandling som bl a töjning av muskulatur mm.

  

Vid vissa besvär som t ex tennisarmbåge, spänningshuvudvärk och migrän, kan akupunktur väljas.

  

Rehabilitering efter operativa ingrepp t ex korsbandsoperationer, meniskkirurgi, knäplastik, axeloperationer och handoperationer, ses oftast en nedsatt rörlighet. Då krävs en specifik sjukgymnastisk behandling/träning. Då inriktar man sig på styrka, rörlighet och koordination/ balans i leder och omkringliggande strukturer. Man lägger upp ett specifikt träningsprogram som tränas på kliniken under överinseende av ansvarig sjukgymnast/fysioterapeut. Även hemövningar förekommer oftast.

 

  

Rehabiliteringsträning MTT

Specifik träning för din skada/besvär. Ett individuellt utformat träningsprogram som successivt ökar svårighetsgraden i takt med att du förbättras avseende smärta och rörlighet.

 

 

  

Akupunktur

Gammal kinesisk beprövad metod som används i smärtlindrande syfte.  Används vid behandling av vissa specifika syndrom t ex tennisarmbåge, migrän och spänningshuvudvärk.

 
 
IMS

Intramuskulär stimulering / Dry needling 

Kinesio Taping

 

OMT

Specifik diagnostisering av smärttillståndet och behandling genom manuell behandling. Se under fliken OMT.

 

 

 

 Foto: MLC media

 Foto: MLC media